SBM Merkez Müdürü Serkan Avcı oldu

Türkiye’de sigortacılık sektörünün veri merkezi olan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin (SBM) Merkez Müdürlüğü görevine Serkan AVCI getirildi.

1998 yılında Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Serkan AVCI, iş hayatına Ege Seramik şirketinde başlamıştır. 2001 yılında Yapı Kredi Bankası Teknoloji Bölümünde çalışarak bankanın şube dönüşüm projesinde yer almış,  2005 yılında Aksigorta ile sigortacılık sektörüne geçiş yapmıştır. Aksigorta Bilgi Teknolojileri ekibinde önce Özel Projelerden Sorumlu Yönetici olarak görev yapmış, şirketin teknolojik dönüşüm projelerinde farklı görevlerde bulunduktan sonra Bilgi Teknolojileri Grup Müdürlüğü’ne atanmıştır.

2010 yılında Ergo Bilişim şirketinde Sistem, Altyapı ve Uygulamalardan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmüş, ardından Aviva Sigorta’da CIO görevi ile şirketin teknolojik dönüşümüne liderlik etmiştir. 2015 yılında Groupama Sigorta ve Hayat Emeklilik şirketinde CIO ve E-PMO rollerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonunda altyapı ve stratejik dijital dönüşüm projelerini yürütmüştür.

Son olarak 2019 yılında Gulf Sigorta’ta Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak şirketin teknoloji yenileme ve mobil uygulama projelerini yöneten Serkan Avcı 5 Eylül 2022 itibariyle Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'ne Merkez Müdürü olarak atanmıştır.